ΕΛΛΗΝΙΚΑENGLISH
This text will be replaced

ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, η πιό χαρούμενη μέθοδος κιθάρας για παιδιά

Εύας Φάμπα

ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ~ η πιο χαρούμενη μέθοδος κιθάρας για παιδιά

Έκδοση Α. Λιόλιου, Παπαναστασίου 33, 546 39, Θεσσαλονίκη (www.liolios.gr)

Τηλ.: 2310 949411 | Fax: 2310 949447

Ζητήστε το στα καταστήματα . Διατίθεται και μέσω διαδικτύου στο www.adagio.gr

Καθώς οι ηλικίες που τα παιδιά θέλουν να μάθουν να παίζουν ένα μουσικό όργανο όλο και μικραίνουν η αναγκαιότητα της ύπαρξης μιάς μεθόδου διδασκαλίας κιθάρας ειδικά διαμορφωμένης για αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες, οδήγησε την εξαίρετη καθηγήτρια και διεθνώς αναγνωρισμένη σολίστ της κιθάρας Εύα Φάμπα να γράψει Τα Μελωδικά Μαθήματα. Ερωτήματα όπως : πως θα χαίρονται αντί να βαριούνται τα μικρά παιδιά μαθαίνοντας νότες, ρυθμό, και όλα τα τεχνικά και μουσικά στοιχεία που προϋποθέτει μια σωστή μουσική κιθαριστική παιδεία, η πως θα κτιστεί σωστά η μουσική προσωπικότητα των παιδιών αν όχι συνδέοντας την μουσική όλου του κόσμου με την Ελληνική μουσική και παράδοση, βρίσκουν πολύ ευχάριστες και έξυπνες απαντήσεις σε αυτή την μέθοδο.

Έτσι και όπως αναφέρεται σχετικά στην εισαγωγή του βιβλίου: «τα ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ είναι μια μέθοδος κιθάρας για παιδιά, ευχάριστη και διδακτική, γραμμένη με στόχο να κάνει το μάθημα της κιθάρας δημιουργική ψυχαγωγία, παιχνίδι και μάθηση. Να μετατρέψει τα πιο άχαρα ή δύσκολα πρώτα μαθήματα σε σκέτη διασκέδαση. Να προσφέρει στον δάσκαλο ένα πολύ χρήσιμο εγχειρίδιο με μελωδικότατες ασκήσεις, βαθιά επηρεασμένες από την Ελληνική παράδοση, γνωστά τραγούδια από όλο τον κόσμο και σπουδές των μεγάλων δασκάλων της κιθάρας και στους μικρούς ή αρχάριους μαθητές ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν, αφού θα παίζουν μουσική από το πρώτο κιόλας μάθημα! Θα γνωρίσουν σιγά σιγά τις νότες και όλα το μυστικά της κιθάρας και θα φτιάξουν σωστή τεχνική παίζοντας πολύ όμορφα μουσικά κομμάτια.

Συγγραφέας των Μελωδικών Μαθημάτων είναι η καταξιωμένη σολίστ και καθηγήτρια της κιθάρας, Εύα Φάμπα. Ζηλευτή η καλλιτεχνική της σταδιοδρομία είναι γεμάτη διπλώματα, βραβεία και διακρίσεις, σημαντικές μουσικές συνεργασίες, ηχογραφήσεις και ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Η ίδια έχει επιμεληθεί την έκδοση και επανέκδοση του έργου του πατέρα της Δημήτρη Φάμπα, διαμορφώνοντας τη σειρά Μελωδίες για νέους κιθαρίστες, και έχει διακριθεί για την σύνθεση μικρών έργων, μινιατούρων για παιδιά σε σχετικό διαγωνισμό των Μουσικών Ακαδημιών της Λευκορωσίας και περιοδικών κιθάρας.

Το βιβλίο αυτό είναι εικονογραφημένο από την ζωγράφο Εύα Μελά, έχει 70 σελίδες, 126 ασκήσεις-τραγούδια και ένα πολύ εύχρηστο δέσιμο.»

Πραγματικά μιά πολύ χρήσιμη εκπαιδευτικά έκδοση.

 

 

- περισσότερα από την ίδια κατηγορία
- επιστροφή στις Εκδόσεις
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΜΠΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΜΠΑΣ