Φεστιβάλ Κιθάρας

                                Διεθνείς Μέρες Κιθάρας Λαύκου 

                                                                      festival lafkos logo 

Στο πανέμορφο παραδοσιακό χωριό το Λαύκο του Νοτίου Πηλίου, που σκαρφαλωμένος στο καταπράσινο βουνό αγναντεύει τη θάλασσα και το γαλάζιο του Παγασητικού, διοργανώνεται κάθε Ιούλιο ένα σημαντικό φεστιβάλ, οι Διεθνείς Μέρες Κιθάρας Λαύκου προς τιμήν του σπουδαίου κιθαρίστα Δημήτρη Φάμπα, που γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο. Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών Μαγνησίας «Η Δράση», σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ, Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και το Σύλλογο Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας», με τη συμπαράσταση της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» του Βόλου και πολλών άλλων φορέων και ανθρώπων.

         Καλλιτεχνική Διευθύντρια του φεστιβάλ είναι η κιθαρίστα Εύα Φάμπα

lafkos festival 2007  Η πρώτη έκδοση του φεστιβάλ ήταν το 2007. Η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε, ο ενθουσιασμός του πολυπληθούς ακροατηρίου, η συγκίνηση των διοργανωτών, η ομορφιά του τόπου και των ανθρώπων του και η ποιότητα των εκδηλώσεών του φεστιβάλ έβαλαν τις βάσεις για να γίνει θεσμός και να διοργανωθεί και πάλι το 2008 και το 2009.

Το πρόγραμμα των Διεθνών Ημερών κιθάρας είναι πλούσιο σε ρεσιτάλ εξαίρετων σολίστ, συναυλίες μουσικής δωματίου, συναυλίες συνόλων με διαφορετικές μουσικές προτάσεις όπως φλαμένκο, tangos, τζαζ, παραδοσιακή μουσική, έντεχνο τραγούδι, διαλέξεις, συζητήσεις, προβολές, παρουσιάσεις πάντα με πρωταγωνίστρια την κιθάρα.

Τα πρωινά διεξάγεται ένα σεμινάριο – κιθαριστικό εργαστήρι από την ΕΥΑ ΦΑΜΠΑ, ανοιχτό σε σπουδαστές της κιθάρας αλλά και σε σολίστ και δάσκαλους του οργάνου. Ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες επιλέγονται και συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ παίρνοντας και πολλά δώρα, που προσφέρουν ο Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» και οι χορδές SAVAREZ. 

Κατα τα έτη 2010, 2011 και 2012 λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει ο λαός μας οι Διεθνείς Μέρες Κιθάρας Λαύκου κατάφεραν και συνεχίζουν τη διοργάνωση με μια μόνο μέρα συναυλιών, αλλά με πολύ όμορφο και ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα.

 lafkos festival 2009  Στις προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ πήραν μέρος μια σειρά από εξαίρετους καλλιτέχνες όπως οι : Eric Franceries (Γαλλία), Antonello Lixi (Ιταλία), Francesca Ghilione (Ιταλία), David Grimes (ΗΠΑ), David Dyakov (Βουλγαρία), Celia Linde (Σουηδία), Dylan Fowler & Gil Stevens (Ηνωμένο Βασίλειο), Bojtar Imre (Ουγγαρία), Valentin & Milena Valchev (Βουλγαρία), Carlos Dorado (Αργεντινή-Ελβετία), Κιθαριστική Ορχήστρα Kjustendil - Ivan Andonov (Βουλγαρια) και από Ελλάδα οι : Εύα Φάμπα, Γιώργος Μαυροειδής, Βαγγέλης Φάμπας, Klaudia Delmer, Κώστας Τσερεγκώφ, σύνολο Graviton, Σωκράτης Μαστροδήμος, Φώτης Μπαξές, ʼγγελος Αγκυρανόπουλος, Ιωάννα Πολυζώη, σύνολο Artistico, Mηνάς Μπόγρης, Ντόρα Αθανασίου, Μιχάλης Μητρούσης, Τέλης Γιαννακούρος & Κοραλία Θωμά-Καλαμακίδη, Ηλέκτρα Καπετανάκη, Μαριελένα Απέσσου, Τετη Κοσιώνη & Mare Libre  κα.  Ακόμη παρουσιάστηκαν πολλά νέα ταλέντα όπως η Αντιγόνη Μπαξέ, ο Σωτήρης Αθανασίου και η Βαία Καρασάβα

festival lafkou 2008 ekthesi  Αποκορύφωμα των εκδηλώσεών των Β’ Διεθνών Ημερών Κιθάρας το 2008, η έκθεση που οργάνωσε το Μουσείο Μπενάκη – Ιστορικά Αρχεία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου με θέμα : «Δημήτρης Φάμπας, ο πρωτοπόρος και δεξιοτέχνης της κιθάρας».

Μπορείτε να δείτε ένα slide show με φωτογραφίες από το φεστιβάλ του 2008.  (Χρησιμοποιήστε τη λέξη lafkos για password)

 

Oι Διεθνείς Μέρες Κιθάρας Λαύκου διοργανώνονται με την συμπαράσταση και χορηγία των: 
ΟΠΑΠ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΜΠΑΣ» - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΕΚΠΟΛ. ΕΤΑΙΡEΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ - ΧΟΡΔΕΣ SAVAREZ (Γαλλία) - ΜΟΥΣΙΚΟς ΟΙΚΟς ΚΕΧΑΙΔΗ Α.Ε. στο Βόλο
Τοπικών χορηγών :
ΒΙΛΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ , ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΙΣΗ, ΞΕΝΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΤΕΝΑ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΣΠΕΡΟΣ, ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΓΑΛΑΝΗ, ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙA: Η ΔΡΟΣΙΑ, ΠΗΓΑΣΟΣ, Η ΜΑΓΔΑ, ΑΓΝΑΝΤΟ, SNACK-BAR ‘ΤΙ και ΤΙ', CAFÉ MELODY, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΛΑΥΚΟΣ.


Με χορηγούς επικοινωνίας: 

Την ΕΡΑ Βόλου
Το www.classicalmusic.gr (H κλασσική μουσική στην  Ελλάδα)     
το διαδικτυακό περιοδικό για το Ελληνικό τραγούδι www.e-orfeas.gr
το διαδικτυακό περιοδικό κιθάρας www.tar.gr

Την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ www.taxydromos.gr

eva fampas and kostas tseregof from lafkos  lafkos forlidas  lafkos festival photo  carlos dorado

 

 

                                                        Savarez                 taxydromos newspaper

 

 

                                                               eva's websiteεπιστροφή